Ei kaduta jälkeenpäin

Nuorisojärjestömme kannalta tärkeimmät vaalit käydään ensi keväänä, sillä jaettavien luottamuspaikkojen määrä kohoaa Suomessa kymmeniin tuhansiin. Jokainen ehdolle asettuva nuori pääsee mukaan politiikan koneistoon.

Liityin itse perussuomalaisiin vuonna 2012. Muutaman kuukauden päästä liittymisestäni käytiin kunnallisvaalit. Epäröin hetken mukaan lähtöä, sillä minulla ei ollut mitään kokemusta politiikasta ja olin vasta liittynyt puolueeseen. Näin jälkeen päin saan olla todella kiitollinen, että tulin tehneeksi päätöksen asettua listalle. En käyttänyt ollenkaan rahaa kampanjointiin, mutta ehdolla oltuani sain kaksi luottamusmiespaikkaa eri lautakunnista ja pääsin rauhassa ottamaan ensiaskeleita politiikassa. Nyt olen hallituspuolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja. Näiden neljän vuoden aikana olen oppinut tekemään politiikkaa ja huomannut, kuinka helppoa kuntien asioihin vaikuttaminen on alkuperehdytyksen jälkeen.

Hyvä lukija, saatat miettiä aivan samalla tavalla kuin minä vuonna 2012. Mutta sinulla on tämän lehden saadessasi enemmän aikaa valmistautua vaaleihin kuin minulla oli aikanaan ja lähes varmasti olet kuulunut myös liikkeeseemme pidempään kuin minä aikanaan. Sinulla on erinomainen pohja ponnistaa politiikkaan. Ei kannata jäädä odottelemaan, sillä muuten joudut odottamaan seuraavia kunnallisvaaleja jälleen neljä vuotta. Nyt on oikea aika lähteä ehdolle – jokainen omalla tavallaan ja oman kokoisella panoksellaan.

On sinun aikasi olla rohkea. Suomi tarvitsee sinua.

Sebastian Tynkkynen

Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret