Selkäranka ei katkennut

Puoluekokouksen jälkeinen viikko oli elämäni yksi raskaimmista. Kuten tiedätte, päätti 20 kansanedustajaa pettää sekä äänestäjämme että aateveljet ja -siskot henkilökohtaisten hillotolppiensa vuoksi. Nämä loikkarit perustivat uuden eduskuntaryhmän ja kutsuvat sitä Uudeksi vaihtoehdoksi. Nimi on siinä mielessä sopiva, että Suomen poliittisessa historiassa ei ole vastaavaa petturuutta nähty. Ehkä petturuus onkin se uusi vaihtoehto.

Loikkareiden tempauksen jälkeen heitä alettiin kutsumaan sosiaalisessa mediassa sopivasti uuvateiksi. Uuvatti tarkoitaa urbaanin sanakirjan mukaan ”typerä, typerys”. Jätän jokaisen henkilökohtaiseen tulkintaan sen, pitääkö termi loikkareiden kohdalla paikkansa vai ei.

Loikkareissa oli monta ystävääni. Osan kanssa olin tehnyt vuosia antoisaa ja hyvää yhteistyötä. Heidän joukossaan on myös kaksi järjestömme entistä puheenjohtajaa ja siksikin tämä on surullista myös meidän PS-Nuorten näkökulmasta. He ovat ratkaisunsa tehneet ja me jatkamme eteenpäin kuten aina ennenkin. Järjestö ja sen tulevaisuus ei heistä riipu. Me itse määritämme sen.

Perussuomalaiset Nuoret tukee demokraattisesti valittua puoluejohtoa. Me olemme osa Perussuomalaista perhettä. Olin itse paikalla, kun loikkarit toimittivat eroilmoituksensa eduskuntaryhmällemme. Samalla sekunnilla kun tämä petos tapahtui, tajusin että nyt pitää reagoida nopeasti. Ilmoitinkin suoraan somessa, että tuemme demokraattisesti valittua puoluejohtoa. Muuta vaihtoehtoa ei ole eikä tule. Me kunnioitamme demokratiaa.

Kriiseissä tulee nähdä myös mahdollisuuden siemen tulevaan. Voin kertoa, että olen nähnyt monta eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokousta. Missään niissä ei ole ollut niin hyvää henkeä kuin loikkareiden lähdön jälkeen. Tämän vuoksi uskallankin väittää, että Perussuomalaiset menee entistäkin yhtenäisempänä ja tiiviimpänä joukkueena eteenpäin.

Meidän tulee nyt keskittyä omaan tekemiseemme ja antaa loikkareiden olla omassa arvossaan. Perussuomalaiset Nuoret on poliittisesti epäkorrekti ja itsenäinen nuorisojärjestö edelleen. Tuemme puoluetta ja aatetta, mutta teemme itsenäisesti ratkaisumme. Järjestötyö ja jäsenmäärämme kasvu jatkuu edelleen. Hyväksyimme poliittisen tavoiteohjelmamme Lappeenrannassa keväällä ja tulemme tekemään työtä sen eteen, että mahdollisimman moni tavoitteistamme toteutuu Suomessa. Työ Suomen ja suomalaisten puolesta jatkuu.

Olen saanut kunnian kiertää kuntavaalien alla kaikki meidän piirimme. Piirit ja kenttäväki ovat järjestömme selkäranka. Olen todella ylpeä meidän kenttäväestä. Ilman teitä ei olisi Perussuomalaisia Nuoria. Minun tehtäväni puheenjohtajana on olla teidän käytettävissänne. Muutamat piirit ovatkin jo kutsuneet minut vierailemaan tapahtumissaan, ja mikäli haluatte minun tai jonkun muun kattojärjestön hallituksessa tulevan käymään piirissänne, olemme käytettävissä.

Hyvät ystävät. Kiitän teitä kaikkia tasapuolisesti tuestanne näinä aikoina. Yksin ei kukaan ole mitään, mutta joukkueena olemme voittamattomia. Tehdään yhdessä tästä kaikkien aikojen vuosi Perussuomalaisissa Nuorissa ja tuetaan toinen toisiamme. Me emme periaatteitamme myy. Olemme nyt ja aina Suomen ja suomalaisten asialla. Se on meidän hillotolppamme.