Sisukkaita nuoria tarvitaan juuri nyt

Pääkirjoitus Rahvas 1/2016

Hyvä lukija,

Perussuomalaiset Nuoret on sisukas järjestö. Pienestä lähtenyt ja verrattain nuori järjestömme on kasvanut tuhansien kansallismielisten nuorten liikkeeksi, joka näkyy ja kuuluu kaikkialla. Vuodesta toiseen jatkunut naurettavan epäoikeudenmukainen rahoitus ei ole estänyt meitä kehittämästä toimintaamme niin valtakunnantasolla kuin piireissäkin. Nuoria liittyy jatkuvasti mukaan, aktivoituu piireihin ja tuo muutoksen jämähtäneeseen politiikkaan ajattelemalla itsenäisesti.

Tämä on tullut yhteiskunnalle jopa pienenä yllätyksenä. Vihervasemmisto kun on pitkään väittänyt, että kansallismielisyys kuuluu menneisyyteen. Kouluissa tuputetaan monikulttuurisuutta uskontona, oppikirjat pursuavat islamin ihanuutta – ja silti uusi sukupolvi osaa ajatella itse. Isänmaanrakkaus, kansallismielisyys tai terveet perusarvot eivät ole kadonneet minnekään.

Syy tähän on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen: Suomen kansallisvaltio, joka vaalii perinteitään ja huolehtii kansalaistensa hyvinvoinnista on suomalaisille paras mahdollinen yhteiskunta. Vaikka meidän digitaalinen ja moderni Suomemme on ehkä erilainen kuin viisikymmentä vuotta sitten, se on edelleen sama rakas isänmaa, josta saamme olla kansallismielisen ylpeitä.

Huhtikuussa järjestettävässä kevätkokouksessa esitellään järjestömme vuoden 2015 toimintakertomus. Viimeistään se kertoo, kuinka vahvasti nousevasta ilmiöstä on kyse. Näyimme vuoden aikana yli sadassa mediassa, suorissa televisiolähetyksissä, radioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja olimme keskustelun (ja varmasti kauhistelun) aiheena lukemattomissa blogeissa.

Liikkeemme iskee valtavan särön siihen näennäisen yksimieliseen punavihreyteen, jota toimittajat ovat kuplissaan juhlineet vuosikausia. Mitä, onko Suomessa sittenkin yhä tervettä järkeä? Eikö kansallismielisyys nujertunutkaan painostuksen alla? Eivätkö rasisti-, fasisti-, natsi- ja äärioikeisto-leimakirveet riittäneetkään pysäyttämään maahanmuuttokritiikkiä?

Turha toivo. Meitä kansallismielisiä on paljon, ja meitä tarvitaan juuri nyt. Vaatii paljon työtä ja tahtoa saada isänmaa jaloilleen. Jarruttelun sijaan tarvitaan ratkaisuja, ehdotuksia ja uudistuksia, joita me nuoret olemme päteviä ajamaan. Kukaan ei tiedä tulevasta enempää kuin me, jotka sitä aiomme omin käsin rakentaa.

On aika näyttää, mihin meistä itsenäisesti ajattelevista sisukkaista tytöistä ja pojista on.

Tiina Palovuori,
Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja