Vapauden ja itsenäisyyden merkitys

Hyvä lukija,

Usein, kun keskustellaan Suomen itsenäisyydestä, mieleemme tulevat talvi- ja jatkosotien urotyöt, joissa pieni Suomen kansa torjui totalitarismin vallan. Suomalaiset arvostivat vapauttaan ja he olivat valmiita myös antamaan henkensä sen vuoksi, että vapaus olisi tämän maan yllä myös jälkipolvien nautittavana.

Näistä tapahtumista kuitenkin aika vyöryy armottomalla vauhdilla poispäin, minkä vuoksi osalle ihmisistä vapauden ja itsenäisyyden merkitys on alkanut hämärtyä. Jonkun mielestä itsenäisyyttä ei enää edes ole, vaan se edustaa jopa nurkkakuntaisuutta ja menneisyyteen tuijottamista. Kuinka meidän tulisi ajatella itsenäisyydestä? Onko se suhteellinen käsite, jota tulee peilata omaan aikaan? Vai onko se jokin tarkasti määriteltävä olotila, johon on pyrittävä? Vastauksia on varmasti yhtä monta kuin kysyjiä.

Yhdysvalloissa vapauteen ja itsenäisyyteen suhtaudutaan eri tavalla kuin vaikkapa Suomessa. Maan itsenäisyysjulistuksessa muun muassa todetaan, että kansalla on milloin tahansa oikeus kumota hallitus, jos se koskaan alkaa toimia vastoin ihmisille kuuluvia oikeuksia: oikeutta elämään, vapauteen ja onnellisuuden tavoitteluun. Lisäksi aseenkanto-oikeus on kirjattu perustuslain toiseksi lisäykseksi, aseenomistusta pidetään kansalaisten turvana vapauksia rajoittavaa hallintoa ja terroria vastaan. Jussi Halla-aho on blogissaan kirjoittanut aiheesta osuvasti: ”Eurooppalaisessa vapaudessa perimmäiseltä olemukseltaan totalitaarinen hallinto suo kansalaiselle erilaisia oikeuksia. Jos kansalaisella on oikeuksia ja vapauksia, hänellä on niitä hallinnon armosta. – – Amerikkalaisessa katsannossa puolestaan hallinto on paha, jolla on valtaa kansalaisten armosta. Jos hallinto alkaa hyppiä silmille, siltä otetaan valta pois.

Kun EU:ssa suomalaisten päätösvalta siirretään Brysseliin, on se väistämättä myös suomalaisten vapauteen ja itsenäisyyteen kajoamista. Perussuomalaiset Nuoret on ottanut linjakseen, että EU-jäsenyys ei ole suomalaisille enää vaihtoehto. On saatu jo riittävä näyttö siitä, mihin EU tulee johtamaan. Edessä on kallis poliitikkojen leikkikenttä, jossa suomalaisilla on ainoastaan maksajan rooli.

Jos me emme päätä omista asioistamme, sen tekee joku muu. Itsenäisyyden puolustaminen ei ole eristäytyneisyyttä, vaan kansalle kuuluvien vapauksien varjelemista. Siinä ei ole mitään hävettävää – päinvastoin. Perussuomalaisina nuorina voimme olla ylpeästi suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen, suomalaisen kulttuurin ja Suomen kansan vapauksien puolustajia!

Aleksi Hernesniemi

Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja