Edustajistovaalit

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ylin päättävä elin on 60-henkinen edustajisto, joka valitaan vaaleilla. Vaalissa äänioikeutettuja ovat HYY:n jäsenet, noin 27 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa. Edustajistovaalit järjestetään joka toinen vuosi. Lisätietoja vaaleista ja edustajistosta löytyy HYY:n sivuilta.

Edelliset HYY:n edustajistovaalit pidettiin loka-marraskuussa 2018. Seuraavan kerran vaalit järjestetään syyslukukaudella 2020.

HAPSU:lla on vaaleissa oma lista, Perussuomalainen vaaliliitto. Vuoden 2018 vaalin tuloksista löytyy lisää täältä. HAPSU:n edustajistovaalitavoitteita on luettavissa vuoden 2018 edustajistovaaliohjelmastamme.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan lisäksi HAPSU:n toiminnan piirissä on myös muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kansallismielinen opiskelijatoiminta. Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston vaalit järjestetään parittomien vuosien syyslukukausina eli seuraavan kerran syyslukukaudella 2019. Mikäli olet kiinnostunut ehdokkuudesta näissä vaaleissa, ota yhteyttä (hapsu.hyy@gmail.com) ja pystytetään Perussuomalainen lista myös teidän ylioppilaskuntaanne! Svenska Handelshögskolanin ylioppilaskunnan edustajiston vaalit on joka syksy.