attachment-image

Aisa Kantolan ”mielipidekirjoitus” on huolestunut HAPSU:n toiminnasta

Tiistaina 12.3.2019 Turun Sanomissa ilmestyi mielipidekirjoitus ”Suomalainen yliopistokulttuuri on tippumassa kansainvälisen kehityksen kelkasta”, joka oli mennyt toimituksen seulan läpi, mutta paljastui pian julkaisunsa jälkeen parodiaksi. Suomen Uutiset uutisoi tapauksesta jutussaan ”Turun Sanomat lankesi jäynään – naistutkimuksen tuotoksia liian vaikeaa erottaa parodiasta”.

HAPSU kiittää mielipidekirjoituksen kirjoittaja Aisa Kantolaa – vai pitäisikö sanoa herra Kaarisadetta? – viihdyttävästä mutta pelottavan realistisesta katsauksesta yliopistojen rasismiin. Olemme myös tyytyväisiä, että aihepiirin keskeinen tekijä mainitaan jutussa:

Viime viikolla taas Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja useat poliittiset järjestöt tarttuivat Helsingin Akateemisten Perussuomalaisten kannanottoon, joka ylpeili suomalaisten yliopistojen valkoisuudella ja ”kansallisella tietoisuudella”.

HAPSU:n alkuperäinen kannanotto, johon tekstissä viitataan, on luettavissa täältä. Kannanotosta uutisoi Helsingin Sanomat.