attachment-image

Brahenkentälle jalkapallostadion!

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että keskeisellä paikalla olevaa, legendaarista Brahenkenttää kehitetään vahvemmin urheilun käyttöön. Piirimme ehdottaakin, että kenttä muutetaan jalkapallostadionin mittakaavat täyttäväksi pelialustaksi niin, että se voi kilpailla jopa Urheilukadulla sijaitsevan Sonera Stadiumin kanssa.

Helsingin PS-Nuoret uskoo myös, että stadionina Brahenkenttä palvelisi entistä vahvemmin sekä suomalaista huippu-urheilua että harrasteurheilua ja varsinkin junioritason urheilijoita.

“Olen usein pohtinut, eikö Brahenkenttää voisi kehittää paremmin tarkoitusperiinsä soveltuvaksi? Puhutaan Sonera Stadiumin laajentamisesta ja valitetaan, ettei ole tarpeeksi stadioneita jalkapalloon. Brahenkentästä saisimme stadionin keskeiselle paikalle! Kaupungissamme on lisäksi kaksi jalkapallon pääsarjajoukkuetta HJK ja HIFK. Tämä sopisi varmasti paremmin kuin hyvin molemmille seuroille”, linjaa Helsingin PS-Nuorten toiminnanjohtaja Oskar Viding.

Helsingin PS-Nuoret ehdottaa lisäksi Brahenkentän pitkällä sivulla kulkevan Läntisen Brahenkadun muuttamista joukkoliikennekaduksi. Tämä paitsi antaisi lisätilaa Brahenkentän leveydelle stadionina, myös palvelisi kevyttä liikennettä Kallion alueella. Läntinen Brahenkatu ei ole kovinkaan keskeinen ajoväylä autoille, ja mahdollinen hälytysajoneuvoliikenne voisi käyttää sitä edelleen muutoksista huolimatta.

“Liikuntamahdollisuuksien parantamisen tulee olla seuraavan valtuustokauden kärkiteemoja. Urheilukulttuurin lisääminen kasvattaa yhteishenkeä sekä paikallista ja kansallista ylpeyttä”, toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

 

Lisätiedot:

Toni Ahva
puheenjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
0504409647
toni@toniahva.fi

Oskar Viding
toiminnanjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
0505670913
oskar@viding.fi

 

Julkaistu 29.3.2017 klo 9.00