Helsingin rötösherrat kiikkiin!

 

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Helsingin PS-Nuoret on tyrmistynyt uutisesta, että Helsingin opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö on vangittu törkeästä petoksesta ja virka-aseman törkeästä väärinkäyttämisestä. Epäillyn arvellaan kavaltaneen varoja, joita olisi pitänyt käyttää koululaisten tietokoneiden ja tablettien hankintaan.

”Järjestelmä on pettänyt totaalisesti, kun näin merkittävässä asemassa oleva henkilö on päässyt kähmimään stadilaisten veronmaksajien rahoja. Rahat ovat suoraan pois koululaisilta. Veronmaksajana olen pettynyt, ja kuntapoliitikkona vaadin tiukempaa valvontaa. Rötösherrat on saatava kuriin!” toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva, joka käsittelee asiaa Helsingin opetuslautakunnassa ensi tiistaina.

On huolestuttavaa, miten huolimattomasti koulujen laitteistoista on pidetty kirjaa, kun näinkin suuri kavallus on voinut tapahtua – ja vielä peräti kymmenen vuoden aikana. Valvonnan laiminlyönti on todennäköisesti osaltaan mahdollistanut petoksen. Helsingin kouluissa on jo ennestään kärsitty laitteistopulasta, ja epäilty kavallus on vielä pahentanut tilannetta.

”Vaadimme Helsingin PS-Nuorissa, että kaupunki valvoo hankintojaan ja pitää kirjaa niistä entistä tarkemmin. Helsingin kaupunki käyttää valtavia summia rahaa, mutta se ei silti tarkoita, että olisi varaa olla löperö, varsinkin kun julkisella sektorilla joudutaan elämään säästäväisesti ylivelkaantumisen välttämiseksi. Korruptiolle pitää olla täysi nollatoleranssi, ja hyvävelipeli on puhallettava poikki”, linjaa Helsingin PS-Nuorten sihteeri Roger Kulmala.

Lisätietoja:

Toni Ahva
puheenjohtaja, Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
050 440 9647
toni@toniahva.fi

Roger Kulmala
sihteeri, Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
050 918 6445
rogerkulmala@gmail.com

Julkaistu 20.1.2017 klo 6.03