Vanhaa jäähallia ei pidä suojella – Helsinki Gardenin rakentamiseen vauhtia

Helsingin Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta esittää, että uusi Helsinki Garden -areena sijoitettaisiin Nordenskiöldinkadun varrelle. HIFK:n kotiareenana toimiva areena rakennettaisiin yksityisillä varoilla. Helsinki Gardenin yhteyteen tulisi myös asuntoja, hotelli sekä kauppakeskus. Helsingin kaupunginmuseo on kuitenkin ilmoittanut, että se haluaa kuitenkin suojella paikalla sijaitsevan vanhan jäähallin.

Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vastustaa vanhan Helsingin jäähallin suojelemista ja kannattaa Helsinki Gardenin rakentamista. Vanha jäähalli vaatisi korjaamista, mutta korjauskustannukset ovat niin suuret, ettei korjaaminen taloudellisesti kannata.

”Toivon, että Helsinki Garden rakennetaan mahdollisimman nopeasti. Hanke loisi useita työpaikkoja ja olisi taloudellisesti kannattava. Vanhan ja rapistuvan betonihallin suojeleminen tulee aivan liian kalliiksi ja johtaa epätarkoituksenmukaiseen lopputulokseen, jossa halli ei vastaa käyttäjiensä tulevaisuuden tarpeita. Lisäksi asunnot, hotelli ja kauppakeskus jäisivät kaikki rakentamatta”, perustelee Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

”Helsingin kaupunginmuseo ei saa seistä kehityksen tiellä. Helsingin vanha jäähalli on kulttuurillisesti perinteikäs, mutta Helsinki Gardenin rakentaminen vanhan hallin paikalle on järkevää, koska sen rakentaminen Mäntymäelle vaikuttaisi liikaa alueen liikennejärjestelyihin. Tätä ajatusta tuntuu kannattavan myös jääkiekkoseura Helsingin IFK, jonka kotiareena kyseessä on. Päätöksessä kannattaa kuunnella heitäkin”, toteaa toiminnanjohtaja Oskar Viding.

Lisätietoja:

Toni Ahva
puheenjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
0504409647
toni@toniahva.fi

Oskar Viding
toiminnanjohtaja
Helsingin Perussuomalaiset Nuoret
0505670913
oskar@viding.fi

Julkaistu 24.03.16 klo 6:00