attachment-image

Varhaiskasvatusta ilman lasten huivittamista!

Helsingin PS-Nuorten kannanotto
julkaisuvapaa

Tänään vietetään kansainvälistä Hijab-päivää, jonka tarkoituksena on kasvattaa länsimaiden positiivista suhtautumista naisten Islamilaista pukeutumista kohtaan ja saada naiset tekemään sosiaaliseen mediaan voimaannuttavia postauksia omasta huivin käytöstään #freeinhijab -häshtägin alle.

Helsingin Perussuomalaiset nuoret paheksuu kampanjaa, koska sen tukeminen väheksyy niiden naisten ihmisoikeuksia, joilla ei ole mahdollisuutta valita itse, käyttävätkö he huivia vai eivät. Esimerkiksi Iranissa hijabin käyttö on ollut naisille pakollista vuodesta 1979 lähtien. Myös Suomessa elää tuhansia naisia ja lapsia, joille huivin pitäminen ei todellisuudessa ole valinta, vaan pakko.

”Muslimimaissa naiset saavat jopa vankilatuomioita ja joutuvat perheidensä miesten pahoinpitelyn kohteeksi, jos he eivät alistu huivittamiseen. Myös Suomessa tulee aika-ajoin ilmi tällaisia kunniaväkivaltatapauksia. Tällainen naisten alistamisen kulttuuri ei kuulu Helsinkiin ja kaupungin laitosten tulee kiinnittää nykyistä enemmän huomiota sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseen” vaatii Helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas Laura Jokela.

Helsingissä tulisikin tehdä päätös päähuivien kieltämisestä, ainakin varhaiskasvatuksessa. Helsingin Perussuomalaiset nuoret huomauttaa, että on yhteiskunnan eli käytännössä päiväkotien ja koulujen tehtävä opettaa lapsille ja nuorille, että Suomessa myös naiset saavat päättää itse pukeutumisestaan.

”Maahanmuutto on lisääntynyt vuosi vuodelta ja painottuu erityisesti Helsinkiin. Meidän tulee pitää huoli, että kaupungissamme asuvat lapset kasvatetaan länsimaisten tasa-arvoperiaatteiden mukaan; pienten lasten huivittaminen ei tähän kuulu” toteaa lähihoitaja ja eduskuntavaaliehdokas Marika Sorja.

 

Lisätietoja:

Laura Jokela
Eduskuntavaaliehdokas
Helsingin PS-Nuoret
Jokela.laurelia@gmail.com

Marika Sorja
Eduskuntavaaliehdokas
Helsingin PS-Nuoret
0449929940
marika.sorja@gmail.com