Helsingin PS-Nuoret vierailivat Virossa

113

Helsingin PS-Nuoret olivat viime lauantaina 30.5 Tallinnassa paikallisen konservatiivisen puolueen nuorisojaoston vieraana. Päivän isäntänä toimi yksi puolueen kansanedustajista; pitkä ja hurmaava Jaak Madison.

Päivän aikana vierailimme mm. Viron parlamenttitalossa. Talo oli idyllinen sinisine seinineen ja puisine lattioineen – jotka narisivat jokaisella askeleella. Pääsimme täällä lähemmäs päättäjien työskentelytilaa kuin Suomen eduskunnassa olisi koskaan mahdollista. Pääsimme esimerkiksi aivan istuntosaliin sisään kokeilemaan miltä tuntuu istua kansanedustajan penkillä sekä näimme parlamenttitalon saunatilat.

Molempien järjestöjen edustajat pitivät puheen konservatiivisesti ja kansallismielisesti ajattelevien järjestöjen valtion rajat ylittävästä yhteistyöstä. Yhteistyöllä on tärkeä rooli taistelussa liitovaltiokehitystä ja hillitsemätöntä monikulttuurisuusbuumia vastaan. Me Helsingin PS-Nuoret koemme, että Suomen tulisi muuttaa ulkopolitiikkaansa Ruotsi-keskeisyydestä huomattavasti Viro-lähtöisemmäksi.

Vierailu oli molemmille osapuolille mieluinen ja uusia ystävyyssuhteita syntyi. Kutsuimme virolaiset vastavierailulle, jonka he saattavatkin tehdä vielä tulevan syksyn aikana.