Euroalueen hajoamiseen on varauduttava

Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan euroalueen nykytilanteesta ja sen vaikutuksesta Suomen hyvinvointiin. Velkaisten ja epärehellisesti menetelleiden Etelä-Euroopan maiden tukemiseen on käytetty miljardeja euroja, mutta silti euroalueen kriisi syvenee päivä päivältä.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Suomen hallitus aloittaa välittömästi varautumistoimet siltä varalta, että euroalue menee toimintakyvyttömäksi ja hajoaa. Hallituksen tulee lisäksi tiedottaa avoimesti kansalaisille siitä minkälaisiin varautumistoimiin se on ryhtymässä.

Suomen hallitus on saanut kansalta luottamuksen Suomen asioiden hoitamiseen, ei muiden maiden tai ulkomaisten pankkien pelastamiseen. Siksi hallituksen on aloitettava selvitystoimet mahdollisuuksista turvata talouden toimintakyky ottamalla käyttöön euron korvaava valuutta.

Edellinen pääministeri Mari Kiviniemi totesi Portugalin tukipaketista, että ”myrkkyä pitää joskus niellä” (IS 7.4.). Kuinka kauan nykyiseltä valtiojohdolta kestää ymmärtää, että myrkyn nieleminen on hengenvaarallista?