Kannanotto: Opiskelijaliike, tarjotkaa vaihtoehtoja ja lopettakaa demarointi!

#kannustinmalli

Opiskelijaliike, tarjotkaa vaihtoehtoja ja lopettakaa demarointi!
Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Nuorten mielestä koko opintotukijärjestelmä pitää laittaa täysremonttiin, jotta siitä saadaan joustava ja kannustava. Järjestö on kyllästynyt opiskelijaliikkeen eturyhmäpolitikointiin, jossa saavutetuista eduista pidetään kiinni jarruttaen oikeasti tärkeiden uudistusten etenemistä, jotka hyödyttäisivät kaikkia opiskelijoita.

Demarointi tilanteessa, jossa Suomi velkaantuu ja nykyjärjestelmä ei edes palvele opiskelijoita parhaalla mahdollisella tavalla, on itsensä huijaamista, joka kostautuu kipeästi tulevaisuudessa. Jos opiskelijaliike haluaa todella edistää opiskelijan asiaa, sen on tarjottava aina vaihtoehtoja, sillä myös meidän on osallistuttava hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseen. Jos Suomi romahtaa, romahtaa myös koulutus, varoittaa valtio-oppia opiskeleva Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.

Perussuomalaiset Nuoret huomauttaa, ettei nykyinen opintotukijärjestelmä palvele kunnolla ketään:
1. Opiskelija, joka haluaa kerätä alaansa tarvittavaa työkokemusta opintojen ohella työskentelemällä, menettää tukensa tulorajojen vuoksi.

2. Opiskelija, joka töiden sijaan haluaa keskittyä täyspäiväisesti opintoihin, joutuu elämään niukkuudessa. Opintorahaa ei saa enemmän, vaikka edistyisi nopeammin kuin muut.

Esitämme, että käyttöön otetaan opintotuen kannustinmalli, jossa opintorahaa saa sitä enemmän, mitä enemmän suorittaa tutkintoonsa kuuluvia opintoja. Jos maisterin tutkinnon suorittaa esimerkiksi kolmessa vuodessa, saa saman opintorahapotin, mitä saman tutkinnon viidessä vuodessa suorittava opiskelija saisi. Kannustinmallin myötä päästään korottamaan opintotuen tulorajoja tuntuvasti, jolloin opiskelija pääsee tienaamaan enemmän ja valtio saa enemmän verotuloja. Säästöjä syntyy, kun opiskelijat valmistuvat omasta tahdostaan nopeammin, ja siirtyvät ripeämmin työelämään maksamaan veroja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi, toteaa luokanopettajaksi opiskeleva puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0400 988960

Aleksi Hernesniemi
Varapuheenjohtaja
p. 050 5491642

Julkaistu 9.3.2016 klo 06:00.