Kannanotto: Perussuomalaiset Nuoret avaisi Kreikalle oven omaan rahaan

Perussuomalaiset Nuoret haluaa päästää Kreikan palaamaan omaan rahayksikköönsä. Järjestön mielestä oma rahapolitiikka olisi maalle paras tapa toipua euroalueen talouskurin kuristavasta otteesta. Kreikan lähdön euroalueesta tulisi järjestön mukaan merkitä myös Suomessa valmistelujen aloittamista omaan rahaan palaamiseksi.

Kreikan pääministeri Tsipras osoitti hallituksensa olevan tosissaan ilmoittaessaan sunnuntaina, että Kreikka ei enää aio pitäytyä EU:n, Euroopan keskuspankin EKP:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa sovitussa velkaohjelmassa. Euroalueesta onkin muodostunut yhtälö, joka ei nykymuodossaan sovi kuin Saksan vahvalle vientivetoiselle taloudelle.

– Kreikan paluu omaan rahaansa on luonnollinen ratkaisu tilanteessa, jossa euroalueen eteläiset jäsenmaat eivät halua sitoutua eurojäsenyyden vaatimaan talouskuriin eivätkä pohjoiset jäsenmaat halua valuuttaliittojen säilymisen vaatimia pysyviä tulonsiirtoja, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaiset Nuoret näkee kreikkalaisten äänestäjien aloittaneen Euroopan uuden demokratia-aallon, josta Suomessakin voi ottaa mallia. Suomeen piintyneen tavan mukaan Kreikassakin olisi voitu haudata aatteelliset tavoitteet kompromissin nimissä. Syrizan ja sen hallituskumppanin, itsenäisten kreikkalaisten, urhoollinen taistelu Brysselin, Berliinin ja Frankfurtin käyttämää valtaa vastaan kuitenkin todistaa, että politiikka ja aidot vaihtoehdot ovat palanneet politiikkaan.

Perussuomalaisten Nuorten oma aito vaihtoehto on Suomen paluu omaan rahaan. Se vauhdittaisi järjestön mielestä Suomen vientiä ja estäisi maamme näivettymisen euroalueen takapihaksi. Järjestö julkaisee uuden Eurooppapoliittisen ohjelmansa ensi viikon lauantaina 21.2.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
sebastian.tynkkynen@ps-nuoret.fi
p. 0400 988960

Julkaistu 10.2.2015 klo 11:13