Keskusta paniikin vallassa

Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka häädettiin ulos Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän kokouksesta. Mitä nuoret edellä, sitä vanhat perässä, sillä aiemmin Perussuomalaisten Nuorten edustaja Antti Rantakokko jätettiin keskiryhmän ulkopuolelle.

Asiaa ajaneen keskiryhmän pääsihteerin Terhi Tikkalan (kesk.) mukaan syynä on ”oikeistolaisten populistipuolueiden rynnistys Suomessa ja Ruotsissa”.

Tikkalalla ei ole mitään syytä tulkita sitä, mihin Perussuomalaiset poliittisella kartalla kuuluvat. Taloustutkimus teki tutkimuksen Perussuomalaisten kannattajista helmikuussa 2009, jonka mukaan puolue on poliittisen kartan keskustalaisin. Jos me emme kuulu keskiryhmään, ketkä sitten?

Teko on keskustan törkeää vaalipeliä. Perunakuopasta on viimein noustu, mutta vaaleissa tie vie perunateatteriin – se saa puntit tutisemaan. Teko osoittaa vanhan puolueen vääristyneen demokratiakäsityksen.

Perussuomalaiset rajataan ulos, kun kannatus kasvaa korkoa.
Minkään maan vaalitilanteen ei pitäisi vaikuttaa siihen, kenen kanssa Pohjoismaiden neuvostossa tehdään yhteistyötä.

Perussuomalaiset Nuoret ovat valmiita tekemään yhteistyötä kaikkien poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa. Jopa keskustan.