attachment-image

Konkurssin tehneiden yrittäjien kunnia palautettava

Perussuomalaiset Nuoret järjestää alkuvuonna 2017 #kunnianpalautus-kampanjan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kampanja nostaa ansaitsemaansa arvostukseen sellaiset suomalaiset toimijat, ryhmät ja henkilöt, joiden maine on perusteettomasti julkisuudessa loattu. Tämä kannanotto on osa #kunnianpalautus-kampanjaa.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että konkurssin tehneiden yrittäjien kunnia on palautettava. Erityisesti 1990-luvun lamassa konkurssin tehneiden yrittäjien tulee päästä taas osaksi yhteiskuntaa ja heidän velkansa tulee antaa anteeksi.

Monet yrittäjät joutuivat valuuttavelkojen sekä devalvaation uhreiksi. Erityisesti 1990-luvulla tehdyt konkurssit näkyvät edelleen sen ajan lasten kautta. On jo korkea aika antaa yrittäjille velkansa anteeksi ja päästää heidät eroon velkahelvetistään”, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret on esittänyt jo aikaisemmin, että Suomen tulee ottaa Yhdysvaltojen mallin mukainen mahdollisuus henkilökohtaiseen konkurssiin. Maat ja mannut voivat mennä, mutta ei henkilön tulevaisuus. Henkilökohtaisessa konkurssissa yrittäjälle taataan reilu mahdollisuus uuteen elämään, eikä velkoja joudu kantamaan loppuelämäänsä.

Liiallisiin riskeihin ei pidä kannustaa, mutta epäonnistumisesta kohtuuttomasti rankaiseva yhteiskunta ruokkii asenneilmapiiriä, jossa on helpompi jättää kokonaan yrittämättä. Suomi tarvitsee ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, yrittämään. Näin ollen hinta epäonnistumisesta ei voi olla niin suuri, mitä se monelle on ollut”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Harri Vuorenpää.

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret

yrittäjä, neljännessä sukupolvessa

0400 988 960

samuli.voutila@ps-nuoret.fi

 

Harri Vuorenpää

hallituksen jäsen, Perussuomalaiset Nuoret

yrittäjä, kolmannessa sukupolvessa

040 725 7128

harri.vuorenpaa@tilivuorenpaa.fi