attachment-image

Nuorisopäätoimittajat: Suomen toimittava Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta

Poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenlehtien ja julkaisuiden kannanotto: Suomen toimittava Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta

Me, poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenlehtien ja julkaisuiden päätoimittajat tuomitsemme jyrkästi Turkin hallinnon hyökkäyksen sanan- ja lehdistönvapautta kohtaan. Suomi, osana Euroopan Unionia, ei voi vain seurata tilannetta sivusta.

Turkki on presidenttinsä Recep Tayyip Erdoganin johdolla vanginnut epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkimainingeissa lähes 100 toimittajaa. Niin ikään Erdoganin hallinto on lakkauttanut ainakin 130 uutistoimistoa, sanomalehteä sekä tv- ja radiokanavaa.

Suomi ei voi seurata tilannetta sivusta. Vaadimme Suomen hallitusta sekä ulkoasiainhallintoa vaikuttamaan toimittajien vapauttamisen hyväksi ja Turkin tiedotusvälineiden toiminnan turvaamiseksi kahdenvälisten suhteiden ja Euroopan Unionin kautta.

Koemme Turkin hallinnon sensuurin pöyristyttävänä hyökkäyksenä demokratiaa vastaan. Turkin johdon on kunnioitettava sanan- ja lehdistönvapautta. Turkin sekavan tilanteen hahmottamiseksi on kaikkien kannalta olennaista, että maasta saadaan riippumatonta ja faktoihin perustuvaa tietoa.

Helsingissä 02. elokuuta 2016

Juho Korpela
päätoimittaja
Juuri-lehti, Keskustanuoret ry

Maria Rytkönen
päätoimittaja
Lippu-lehti, Sosialidemokraattiset nuoret ry

Ida Schauman
Vastaava julkaisija
Liber-lehti, RKP-nuoret

Simo Raittila
päätoimittaja
Rönsy, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry

Sebastian Tynkkynen
päätoimittaja
Rahvas-lehti, Perussuomalaiset Nuoret ry

Niko Peltokangas
päätoimittaja
Libero-jäsenetulehti, Vasemmistonuoret ry

Linda-Riina Paavilainen
toimitussihteeri
Arvosana-lehti, KD-Nuoret

Petri Rytkönen
Petri Rytkönen
vt. päätoimittaja, pääsihteeri
Konsepti -lehti