attachment-image

Rajat kiinni turvapaikkaturisteilta, ministeri Risikko!

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Suomen hallitus aloittaa välittömästi kaikki tarpeelliset toimet turvapaikkaturismin kitkemiseksi. Katseet kääntyvät erityisesti sisäministeri Paula Risikon suuntaan. Euroopan Unionin tuomioistuin päätti hiljattain, että EU:n jäsenmaat voivat palauttaa toisen EU-maan kautta tulleet turvapaikanhakijat ensimmäiseen EU-maahan, jonka kautta he ovat kulkeneet.

– Dublinin sopimusta on järjestelmällisesti rikottu. Eurooppa ei ole kakku, josta voi noukkia itselleen kirsikat päältä. Meidän tulee palauttaa kaikki vuoden 2015 aikana ja sen jälkeen saapuneet turvapaikanhakijat lähtömaahansa tai ensimmäiseen EU-maahan, jonka kautta he ovat kulkeneet. Suomi ei ole hollitupa, johon vain astutaan sisään, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret katsoo, että kansallisesti näin tärkeän asian vuoksi toimenpiteet on aloitettava heti, eikä vasta hamassa tulevaisuudessa. On annettava välitön ja vahva signaali siitä, ettei Suomi ole koko maailman sosiaalitoimisto, jonne voi tulla elelemään suomalaisten veronmaksajien kustannuksella – varsinkaan valittaen muun muassa tasaisin väliajoin tarjottujen palvelujen, kuten ruuan laadusta.

– Tähän asti käytännössä kuka tahansa on voinut marssia rajalle asylum-taikasanaa käyttäen päästäkseen Suomen runsaiden lihapatojen ääreen. Nyt jos koskaan on ainutkertainen tilaisuus saada hallintaan jo pitkään maahan jatkunut elintasosurffareiden tulva. On päätösten aika. Rajat kiinni turvapaikkaturisteilta, julistaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

Lisätietoja:

Samuli Voutila
puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry.
p. 0400 988 960
samuli.voutila@ps-nuoret.fi

Juha Karjalainen
varapuheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry.
p. 044 0120022
juha.karjalainen@ps-nuoret.fi