Sukupuolikampanja jatkuu: Intersukupuolisten lasten on saatava päättää kehostaan!

Sukupuolikampanja jatkuu: Intersukupuolisten lasten on saatava päättää kehostaan!
Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset Nuoret avasi eilen keskustelun sukupuolista #tyttö_poika -sukupuolikampanjan myötä. Vastustamme feminististä päämäärää häivyttää sukupuolet tiedotteemme sanoin: “Itsensä kieltämisen sijaan jokainen voi olla ylpeästi sitä, mitä on.” Kenenkään pojan tai tytön ei pitäisi joutua kokemaan, että oma sukupuoli on kirosana. Tavoitteena on herättää julkinen keskustelu sukupuolisuudesta ja ravistella vallitsevaa trendiä.

Kampanjan toisena päivänä keskitymme niihin yksilöihin, joita ei pysty syntyessään määrittelemään tytöksi tai pojaksi. Mielestämme pitäisi olla päivän selvää, että myös intersukupuolisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa on kunnioitettava. Valitettavasti näin ei Suomessa vielä ole, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Suomessa syntyy joka vuosi kymmenisen intersukupuolista ihmistä. Lääkärit tekevät lähinnä vanhempien vuoksi ratkaisuja, joita ihminen ei pysty perumaan jälkeenpäin, vaikka haluaisi. Jos lapsella on syntyessään epätavalliset sukuelimet, niitä ei tulisi leikata vanhempien mielipiteen nojalla, vaan lapsen itsemääräämisoikeuden omaan kehoonsa on oltava tinkimätön lähtökohta, Tynkkynen vaatii.

Nykyään lääkäri yhdessä vanhempien kanssa voi määrittää intersukupuoliselle lapselle sukupuolen ja lapsen sukupuoli muutetaan valitun mukaiseksi. Perussuomalaiset Nuoret ehdottaa, että tämän sijaan intersukupuoliselle lapselle määritetyn juridisen sukupuolen perään voitaisiin merkitä esimerkiksi i-kirjain, ja sukupuolta ei muuteltaisi. Tästä olisi hyötyä myös esimerkiksi terveydenhoitajalla tai terveyskeskuskäynnillä, kun ammattilainen tietäisi heti huomioida yksilölliset tarpeet paremmin. Jos intersukupuolinen myöhemmin haluaa itse leikkaukseen, häneltä poistettaisiin i-kirjain ja hän saisi ratkaisunsa mukaisen sukupuolimerkinnän.

Perussuomalaiset Nuoret ei kuitenkaan kannata, että otetaan käyttöön kolmas sukupuoli, johon kaikkien olisi mahdollista vaihtaa ilmoitusmenettelyllä.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0400 988960