attachment-image

Suojeluskunnat Suomea turvaamaan

Perussuomalaiset Nuoret on järkyttynyt eilen Turussa tapahtuneesta terrori-iskusta ja tuomitsee jyrkästi ääriaatteiden leviämisen suomalaisessa yhteiskunnassa. Lisäksi järjestö katsoo muuttuneen turvallisuustilanteen edellyttävän toimenpiteitä. PS-Nuoret vaatii suojeluskuntien uudelleenperustamista yhteiskuntarauhaa turvaamaan välittömästi. Suojeluskuntien tehtäviin kuuluisi erityisesti kaupunkien ja kuntien sisäisen turvallisuuden vaaliminen. Suojeluskunnat toimisivat yhdessä alueen muiden viranomaisten kanssa ja ne koostuisivat vapaaehtoisista reserviläisistä. Tämä tukisi perjantaina tehdyn Poliisin ja Puolustusvoimien välistä sopimusta reserviläisten käytöstä poliisien apuna.

Valtion tärkein tehtävä on suojella kansalaisiaan. Turun terroriteko osoittaa, että nykyiset viranomaisten resurssit eivät riitä estämään hirmutekoja. Tarvitsemme vahvan ja toimivan poliisitoimen rinnalle vapaaehtoista suojeluskuntatoimintaa edistämään sisäistä turvallisuuttamme ja palauttamaan rauhan suomalaisten mieleen”, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret näkee, että hyökkäys yhtä suomalaista kohtaan on hyökkäys kaikkia suomalaisia kohtaan. Viranomaiset tekevät Suomessa loistavaa työtä, mutta lisäapua niukkoihin resursseihin kaivataan. Siksi Suojeluskuntien tärkein tehtävä olisikin yhteistyössä viranomaisten kanssa suojella suomalaisia mahdollisia terroristeja ja muita ulkomaalaisia rikollisia vastaan.

Suomi oli meille pitkään turvallinen maa. Turun eilinen isku kuitenkin osoitti, että se ei sitä enää ole. Paljasjalkaisena turkulaisena isku sattuu erityisen kipeästi, enkä tahdo suomalaisten enää ikinä joutuvan viestimään läheisilleen selvittääkseen heidän turvassaolonsa. Vapautemme puolesta taisteltiin kauan sitten; nyt meidän täytyy jälleen puolustautua”, sanoo Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen, turkulainen Jessica Vahtera.

 

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry

0400 988 960

samuli.voutila@ps-nuoret.fi

 

Jessica Vahtera

hallituksen jäsen, Perussuomalaiset Nuoret ry

044 995 4284

jessica.vahtera@turku.fi