Sveitsin kansanvalta on malliksi koko Euroopalle

Sveitsiläiset käyttivät suoraa kansanvaltaa äänestämällä EU-maiden maahanmuuttokiintiöiden puolesta. Euroopan unioni katsoo Sveitsin päätöksen olevan vastoin sopimusta vapaasta liikkuvuudesta. Sopimuksen aikana Sveitsiin on tullut muualta Euroopasta yli miljoona ihmistä.

EU:n huolestuneisuus on erikoista, koska unioni on itse tukipakettipolitiikallaan rikkonut omia perussopimuksiaan ilman minkäänlaista kansanäänestystä. Perussuomalaiset Nuoret uskoo, että EU:n demokratiaa halveksuva toiminta nousee yhdeksi eurovaalien keskustelunaiheeksi.

– Sveitsiläisiä ei voi äänestyttää uudelleen, kuten Euroopan unionissa on tapana. Mikä ikävintä, sveitsiläiset eivät näytä piittaavan tuon taivaallista siitä, että “mitä meistä nyt ajatellaan”, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo luonnehtii.

Perussuomalaiset Nuoret on huvittunut, että kansanedustaja Annika Lapintien (vas) mukaan sveitsiläisten päätös ”pystyttää aitoja rajalle” ja ”sotii ihmisoikeuksia vastaan”.

– Rajaton maahanmuutto Euroopan maihin ei ole jokamiehen- ja naisen ihmisoikeus, linjaa puheenjohtaja Elo.

Perussuomalaiset Nuoret kannattaa suoran kansanvallan lisäämistä suomalaiseen poliittiseen järjestelmään mahdollistamalla sitovat kansanäänestykset, joita voi sujuvasti ja kustannustehokkaasti järjestää valtiollisten ja kunnallisten vaalien yhteydessä.