Tarvitsemme pikaisia toimenpiteitä

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen peräänkuuluttaa 1.12.2008 julkaistussa blogikirjoituksessaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvun aiheuttamien ongelmien takia pikaisia toimenpiteitä. Pajunen listaa ongelmiksi mm. seuraavaa: maahanmuuttajien työttömyys on 2,5-kertainen kantaväestöön nähden ja työvoimaosuus kantaväestöä alhaisempi. Lisäksi turvapaikanhakijat joutuvat kuuden kuukauden pakkojonoon ennen kuin työllistyminen on edes mahdollista.

Pajusen mukaan suuri osa muualle Suomeen sijoitetuista pakolaisista muuttaa ennen pitkää Helsinkiin. Pajunen mainitsee erääksi ongelmaksi myös turvapaikanhakijoiden määrän räjähtämisen tämän vuoden aikana 2 000 hakijasta 5 000 hakijaan, joista ”valtaosa tullee saamaan myönteisen päätöksen.”

Me Perussuomalaiset Nuoret tervehdimme ilolla järjen ääntä ja olemme tyytyväisiä siihen, että emme ole ajatustemme kanssa yksin. Odotamme maamme hallitukselta pikaisia toimia, etenkin nyt kun näin arvovaltainen taho, ja ongelmat varmastikin lähietäisyydeltä toteamaan päässyt henkilö, niitä peräänkuuluttaa.