Turkin jäsenyysneuvottelut herätettiin henkiin – Troijan hevosta ei saa päästää EU:n sisään

Perussuomalaisten Nuorten kannanotto
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset Nuoret on tyrmistynyt EU:n eiliseen lehmänkauppaan Turkin kanssa. EU antoi Turkille kolme miljardia euroa pakolaisleirien ylläpitämiseen, mutta sen lisäksi Unioni alistui vaatimusten edessä, joilla ei ole mitään tekemistä turvapaikanhakijakriisin kanssa. Sopimuksen mukaan Turkin kansalaiset voivat saada viisumivapauden Schengen-alueelle ensi vuoden lokakuusta lähtien. Mikä pahinta, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kertoi eilen, että Turkin liittymisprosessi elvytetään.

Tämä 99,8 prosenttisesti islamilainen maa menee väestönkasvunsa vuoksi jo muutaman vuoden päästä Saksan ohi ja siitä tulisi tosiasiallisesti EU:n suurin valtio. On naurettavaa, että EU käy kauppaa arvoistaan maan kanssa, jolla ei eurooppalaisilla standardeilla ole edellytyksiä jäsenyyteen. Esimerkiksi viime torstaina kaksi toimittajaa pidätettiin heidän paljastettuaan Turkin toimittaneen aserekkoja ääri-islamisteille. Seuraavana päivänä puolestaan toimittaja sai syytteen presidentti Erdoganin arvostelemisesta ja häntä uhkaa jopa viiden vuoden vankilatuomio, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen selventää.

Perussuomalaiset Nuoret kantaa huolta eurooppalaisten arvojen ja turvallisuuden puolesta. Järjestön mukaan EU:iin ei voida liittää ihmisoikeuksia rikkovaa ja sananvapautta polkevaa Turkkia. Euroopan islamisoitumiselle on pistettävä ovet tiukasti kiinni ja Troijan hevosta ei saa päästää sisään.

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0400988960

Julkaistu 1.12.2015 klo 9.15