attachment-image

Varusmiehiä ei tule alistaa punavihreälle ideologialle

Perussuomalaiset Nuoret vastustaa jyrkästi puolustusvoimien hanketta pakottaa varusmiehet syömään pakollisesti kasvisruokaa varusmiespalveluksensa yhteydessä. Puolustusvoimat on siirtymässä syksyllä malliin, jossa yhtenä päivänä viikossa kahdella aterialla ei ole ollenkaan lihaa tarjolla.

Pakollisen kasvisruoan sijaan haluamme kehittää varusmiesten palveluksessa oloa. Päivärahoja on syytä tarkastaa ja kotouttamisraha palauttaa. Varusmiehet tekevät arvokasta työtä maamme turvallisuuden eteen ja on erikoista, että puolustusvoimat keskittyy nyt ruokalajeihin, kun sillä ei ole varsinaisen päätehtävän sodanajan joukkojen tuottamisen kanssa mitään tekemistä”, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Ruotuväki-lehden vuonna 2017 tekemän tutkimuksen mukaan 20 000 varusmiehestä vain 88 oli kasvissyöjiä. Ylen uutisen mukaan Leijona Catering tulee tarjoamaan kasvisruokana soijasuikaleita ja quornia, joka tunnetaan lihan korvikkeena toimivana sieniproteiinina.

Perussuomalaiset Nuoret myös muistuttaa, että armeijan tehtävä ei ole ottaa kantaa ilmastonmuutokseen tai ruokatrendeihin, vaan puolustaa Suomen valtion alueellista koskemattomuutta.  

Soijan syöttäminen nuorille miehille on vastuutonta. Soijan tiedetään lisäävän kehon estrogeenipitoisuuksia ja vaikuttavan jopa hedelmällisyyteen! Eikö kasvisruoaksi riittäisi perinteisemmin vaikka herne- tai pinaattikeitto?” kysyy Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Antti Eskelinen.

 

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry

0400 988 960

samuli.voutila@ps-nuoret.fi

 

Antti Eskelinen

hallituksen jäsen, Perussuomalaiset Nuoret ry

0405786727

antties@gmail.com