YLE ja EU-propaganda

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esiintyi 23.4. Maailmannäyttämöllä –ohjelmassa yhdessä kokoomusmeppi Alex Stubbin kanssa. Soini onnistui ohjelmassa todella hyvin ja vei sekä argumentaatiossa että retoriikassa eurovaalien äänikuningasta, miten tahtoi, pysyen kuitenkin asialinjalla.

Sen sijaan ylen TV-uutiset sortui pimennykseen ja propagandaan, kun se lähetyksessään 23.4. klo 18 näytti ohjelmasta pätkän, kertoen vain Stubbin mielipiteistä. Kaiken huipuksi TV-uutiset näytti pätkän, jossa Stubb ehdotti, että unionikokouksia televisioitaisiin, mikä sinänsä on ihan hyvä idea. Samalla näytettiin katsojille Soinia, joka muka nauroi asialle. Tämä naurava Soini oli tökerösti irrotettu leikkaa ja liimaa menetelmällä ohjelman myöhemmästä kohdasta, jossa Soini nauroi Stubbin EU-Pohjois-Korea -vertaukselle.

Asia varmistui, kun tarkistin sen vielä nauhalta ja ylen internetsivuilta, josta pystyy katsomaan sekä Maailmannäyttämöllä että TV-uutiset 20.30. Kuva Stubbin takaraivosta ja Stubbin ääni uutispätkässä ovat eri yhteyksistä (kohta 7 min 15 sek – 7 min 30 sek.). Kuva on Maailmannäyttämöllä ohjelman kohdasta 27 min 4 sek. ja ääni kohdasta 26 min 48 sek. Tätä sellaisen uutistenkatsojan, joka ei ole ohjelmaa nähnyt, on mahdotonta huomata, koska Stubbin suu ei näy vaan näkyy vain naurava Soini.

Stubb peräsi avoimuutta ja Soini kannatti sitä isänmaan edun nimissä, mutta YLE sen sijaan harrastaa mielikuvamanipulaatiota ja asioiden tietoista vääristelyä. Näin kansa Suomessa saa oikeaa tietoa EU:sta. Soini ja perussuomalaiset ovat kansan palveluksessa, mutta kenen palveluksessa Suomen yleisradio on?

(Illan pääuutislähetyksessä analogisen TV:n puolella su 23.4. klo 20.30 asia oli korjattu, mutta Soinin mielipiteistä ei toki edelleenkään kerrottu sanallakaan. Liekö tökerön leikkauksen poiston syynä yhteydenottoni yleen?)