Puolueen jäsenäänestys ja piirin nuoret kansanedustajaehdokas-ehdokkaat

Kesäkuun aikana puolue suorittaa jäsenäänestyksen kansanedustajaehdokkaista, jossa saavat äänestää kaikki puolueen jäsenet. Huomaa, että PSnuorien jäsen voi olla, vaikkei olisikaan Perussuomalaiset -puolueen jäsen vielä. Näin siis kaikki meidän jäsenemme eivät ehkä voi äänestää, jos eivät vielä ole liittyneet puolueen jäseniksi.

Piirimme alueella on kolme perusnuorta jotka pyrkivät kansanedustajaehdokkaiksi ja joita voi jäsenäänestyksessä äänestää. He ovat EP:n PS-nuorten puheenjohtaja, sihteeri ja hallituksen jäsen, Juha-Pekka Lammi, Lauri Karppi ja Matias Kvist. Esittelyt alla:

———————

Juha-Pekka Lammi:

Olen Kurikasta kotoisin oleva, Seinäjoella vaikuttava 30-vuotias Tietotekniikan insinööri-opikselija, ja Etelä-Pohjanmaan Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja sekä Seinäjoen Perussuomalaisten sihteeri.

Kiinnostukseni politiikkaan heräsi vuoden 2011 eduskuntaavaalien alussa kun rupesin kannattamaan Perussuomalaisia heidän järkevän ja loogisen agendan vuoksi. Niin sanotusti agendat natsasivat. Jytkystä iloiten rupesin etsimään perussuomalaisia aktiiveja alueellani ja sen johdosta, olen nyt aktiivisena toimihenkilönä sekä nuorten, että ei aivan niin nuorten yhdistyksessä.

Lähdin eduskuntavaaliehdokkaaksi sen vuoksi, koska tunnen ajankohtaiseksi, että eduskunnassa saisi olla lisää nuoria ihmisiä, joilla on mahdollisesti nykyaikaisempi käsitys siitä, kuinka yhteiskunnan tulisi toimia. Olen myös toiminut yksityisyrittäjänä ja olen nähnyt yrittämisen hyvät ja huonot puolet.

Asiat mitä haluaisin ajaa eduskunnassa on yhteiskuntamme yhteistyön parantaminen kaikilla osa-alueilla. Haluan, että Suomen kansalaiset ovat ensisijaisessa asemassa avunannon yhteydessä. Haluan myös talouden muuttuvan siihen suuntaan, että Suomessa voi uskaltaa yrittää ja samalla myös voi uskaltaa työskennellä yrittäjälle. Haluan myös, että Suomessa teknologinen innovointi rupeasi taas kukoistamaan.

———————

Lauri Karppi:

Olen vaasalainen kolmen lapsen isä, vuonna 81 syntynyt, sähkötekniikan diplomi-insinööri, Julkisen Sanan Neuvoston yleisöjäsen, EP:n PS-nuorten piirin sihteeri, Vaasan Perussuomalaisten hallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen.

Poliittisen heräämisen minussa aiheutti Scriptan ja Homman lukeminen. Viimeinen sysäys oli 2012 ”kuntavaalikutsunnat” jossa Simon Elo ja Heikki Tamminen tulivat Vaasaan puhumaan ihmisiä kuntavaaliehdokkaiksi. Siitä se ajatus sitten lähti, ja pääsin vielä suoraan läpi Vaasan valtuustoon. Sanotaan että virheistä oppii, ja minä olenkin oppinut paljon. Ajattelen asian niin, että jos ei kukaan muu tee asioita puolestani, on pakko mennä ja tehdä sitten itse kunnolla.

Vaasan valtuustossa olen ollut ahkera, olen tehnyt aloitteita liittyen päätöksenteon avoimuuteen ja vastaanoton kustannuksiin. Avaan rohkeasti suutani varsinkin silloin kun joku menee sanomaan jotain typerää liittyen maahanmuuttoon. Tässä videonäyte https://www.youtube.com/watch?v=U9tziPAhGA0 Koen työvoitokseni sen, kun kaupunginhallitus teki säästöpaineissa esityksen pakolaisten vastaanoton lopettamisesta. Jotkut tosin käänsivät takkinsa sitten valtuuston kokouksessa, mutta silti selvästi voi nähdä että painetta on laitettu ja oikeaan suuntaan.

Netissä minua voi seurata näistä linkeistä:
https://www.facebook.com/lauri.karppi
https://plus.google.com/u/0/+LauriKarppi/
https://twitter.com/LauriKarppi
http://hommaforum.org/index.php?action=profile;u=3333
http://fi.linkedin.com/in/laurikarppi

Osaan ensiapua, olen reservin jääkäri, olen ollut pitkään partiossa ja ensiapuryhmässä. Olen käynyt lapinvaelluksilla ja seurakunnan parisuhdekursseilla, molemmissa myös ohjaajan roolissa. Pidän karaokesta, auttamisesta, väittelemisestä sekä peleistä tietokoneella ja pöydällä. En arvosta epäreiluutta tai muiden vähättelyä. Uskallan myös myöntää ääneen jos en jotain asiaa tiedä tai ymmärrä.

Toivon pääseväni eduskuntavaaliehdokkaaksi, jotta vaasalaisilla olisi jälleen hyvä nuiva ehdokas tarjolla. Eduskunnan pitäisi olla jälleen ensisijaisesti suomen kansalaisten edunvalvontaelin, ei ulkomaisten pankkien tai turvapaikanhakijoiden etua ajava taho.

———————

Matias Kvist:


Olen Vaasassa koko ikäni asunut 20 vuotias ylioppilas. Olen juuri hakenut opiskelemaan Vaasan yliopistoon hallintotieteitä, nyt jännittelen irtoaako opiskelupaikka. Olen Politiikassa toiminut aktiivisesti hiukan yli kolme vuotta. Tärkeimpiä luottamuspaikkojani ovat Perussuomalaisten Nuorten valtakunnallisen järjestön hallituksen jäsenyys, Perussuomalaisten Nuorten kieli- ja kulttuuripoliittisen työryhmän puheenjohtajuus ja nuorisovaltuuston edustajan paikka teknisessä lautakunnassa.

Politiikasta olen ollut kiinnostunut oikeastaan niin kauan kuin muistan, toki kiinnostuksen taso ja \”laatu\” ovat kehittyneet merkittävästi. Työväen perheestä ponnistavana muistan nuorena kannattaneeni vasemmistoa, mutta 2007 eduskuntavaalien alla haastattelussa ollut Timo Soini herätti minut täysin. Olin 13 vuotias ja kuulin Perussuomalaisista ensi kertaa, olin myyty. Siitä lähtien olen ollut vankka Perussuomalainen, ja tulen myös olemaan. Myös koko perheeni olen kääntänyt äänestämään Perussuomalaisia, suomalaisten työntekijöiden ja pk-yrittäjien asian ajaminen on lähimpänä sydäntäni, siihen parhaan mahdollisuuden minulle tarjoaa Perussuomalaiset. Sen sijaan entiset työväenpuolueet puuhaavat jotain aivan muuta, muun muassa myyvät isänmaatamme Brysseliin.

Perussomalaisten Nuorten hallituksessa istun nyt toista kauttani, ja pyrin jatkuvasti tekemään enemmän ja kehittämään taitojani niin, että olisin entistäkin enemmän hyödyksi. Etelä-Pohjanmaan Ps-Nuoret toiminnan käynnistin omalla puheenjohtaja kaudellani (2013) uudelleen, tätä ennen toiminta oli ollut täysin jäissä ja lähtökohdassa ei ollut käytännössä mitään avuksi olevaa (suur kiitos kuuluu kuitenkin Vesa-Matti Saarakkalalle, joka pyrki auttamaan minua kaikin tavoin miten vain eduskunta työskentelyltään kerkesi). Teknisessä lautakunnassa olen oppinut hyvin kaupungin lautakunta työskentelyyn, olen pyrkinyt aktiivisuuteen ja vaikuttamiseen joskus myös jälkimmäisessä onnistuen.

Eduskuntavaaliehdokkaaksi haluan lukemattomista syistä mutta listaan kolme, jotka ovat vaikuttaneet eniten halukkuuteeni:

1. Olen huolestuteena seurannut kuinka puolueemme linjaa pikku hiljaa hivutetaan \”hallitus kelpoiseen\” kuntoon. Kompromisseja on tehtävä, mutta hallitukseen emme voi mennä hinnalla millä hyvänsä. Puolue muuttuu vain sisältä käsin. Halauan olla vaikuttamassa siellä missä päätöksiä hallitukseen menon kynnyskysymyksistä tehdään, ja ennen kaikkea pyrkiä siihen että pidämme kiinni niistä arvoista minkä takia niin moni meitä kannattaa.

2. Haluan palauttaa tietyn kunnioituksen yhteiskuntaamme. Tällä tarkoitan sitä, että jokaisen meistä tulisi muistaa, että niin perustason työntekijöitä kuin yrityksen toimitusjohtajohtajiakin tarvitaan. Puheissa näin kyllä sanotaan, mutta tosiasiassa liian monet poliitikot ja varakkaat ihmiset eivät näytä minkäänlaista arvostusta tavallista työntekijää kohtaan. Haluan ainakin omalta osaltani toimia tässä esimerkkinä. Ja mikä olisikaan parempi tapa näyttää arvostusta, kuin se että varmistetaan jokaisella työllä eläminen. Tässä maassa yhdellä työllä pitää elää, ilman \”duunareita\” tämä yhteiskunta kaatuisi. Duunari tai toimitusjohtaja, molempia tarvitaan, ja sen pitää näkyä.

3. Kyseessä on jo 13 vuotiaasta alkanut unelma päästä edustamaan Suomen kansaa Perussuomalaisten riveissä ja jonain päivänä kuulla sanat \”Kiitos että olit ajamassa asiaa läpi, päätös todella helpotti elämääni.\” \”Miehen arvo mitataan teoista ei sanoista.\”

Haluatko nuoren, kuuntelevan ja varmasti sinua arvostavan ehdokkaan vankoilla PerusS arvoilla varustettuna? Silloin olen se mitä etsit.

Sosiaalisessa mediassa minut tavoittaa:

Facebook (lisätkää toki kaveriksi): https://www.facebook.com/matias.kvist

Twitter (seuraillaan toki toisiamme):
https://twitter.com/Matias_K_PS

Blogini löydät: http://matiaskvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ (olen juuri aloittanut kyseisen blogin, ja siirtelen kirjoituksiani vähitellen sinne).

Toivon teiltä yhteydenottoja, kysmyksiä, kommentteja ja mielipiteitä. Joten ottakaa rohkeasti yhteyttä!

———————