Tiedote: Perussuomalaisten Nuorten normienpurkuohjelma julkaistu

PS-NUORTEN NORMIENPURKUOHJELMA

Perussuomalaisten Nuorten normienpurkuohjelma julkaistu
Perussuomalaisten Nuorten tiedote
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset Nuoret on tänään julkaissut laajan normienpurkuohjelman, johon on koottu peräti 90 uudistettavaa normia.

Ohjelmassa esitetään muun muassa Alkon ja VR:n henkilöliikenteen monopolien purkamista, ajokorttien voimassaoloaikojen pidentämistä kuuteenkymmeneen ikävuoteen asti, Ahvenanmaan demilitarisoinnin purkamista, sukupuolikiintiöiden poistamista, yhdenvertaisuusvaltuutetun viran lakkauttamista, kesäajasta luopumista, yleisimmin käytettyjen itsehoitolääkkeiden vapauttamista päivittäistavarakauppoihin ja sähköisen äänestämisen käyttöönottoa.

Kun puhutaan normeista, ei ole kyse vain rajoituksista. Normeja ovat myös erilaiset oikeudet, joita meillä on avokätisesti annettu. Me haluamme määrittää myös nämä normit uudelleen. Emme voi esimerkiksi ymmärtää, miksi toisen maan kansalaisilla pitäisi olla samoja oikeuksia, kuten oikeus samaan sosiaaliturvaan. Se on harmi – ei järkevä normi, kertoo puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaiset Nuoret kannattaa ihmisen tarpeisiin räätälöityä valtiota, jossa mitkään normit eivät ole pyhiä tai ikuisia. Perussuomalaisille Nuorille sääntelyllä ei ole itseisarvoa, vaan sääntelyä tarvitaan maltillisesti turvaamaan kansalaisten hyvät toimintaedellytykset.

Sosiaalidemokraattisen ylisääntely-yhteiskunnan aika on ohi. Sääntely ja byrokratia on monella alalla viety niin pitkälle, että se haittaa yrittäjyyttä ja tavallisten suomalaisten arkea. Me haluamme tehdä lopun haitalliselle ylisääntelylle ja elitistiselle eturyhmäpolitikoinnille, toteaa normienpurkuohjelman vastaava, hallituksen jäsen Toni Ahva.

Tänään julkaistun ohjelman teko aloitettiin viime toukokuussa keräämällä 2600 perussuomalaiselta nuorelta normeja, jotka he toivoisivat purettavan. Voit lukea 90 kohdan ohjelman kokonaisuudessaan täältä [linkki].

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0400988960
sebastian.tynkkynen@ps-nuoret.fi

Toni Ahva
Normienpurkuohjelman vastaava, hallituksen jäsen
Perussuomalaiset Nuoret
p. 0504409647
toni@toniahva.fi

Julkaistu 24.10.2016