attachment-image

Kevätkokouksen 2017 julkilausumat

Perussuomalaiset Nuoret on yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 20.5.2017 hyväksynyt yhdistyksen kannaksi yhden suorina jäsenaloitteina saapuneista viidestä julkilausumasta. Jäsenistö on hyväksynyt seuraavan julkilausuman:

Vaalikelpoisuus ja äänioikeus pois ulkomaan kansalaisilta
Julkilausuma

Kunnanvaltuustoilla on merkittävää valtaa isänmaamme tulevaisuudesta päättämiseen. Tätä valtaa käyttämässä pitää olla henkilöitä, joilla on yhteys suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin ja lojaliteetti Suomen valtiolle.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että kuntavaalien vaalikelpoisuus ja äänioikeus rajataan vain Suomen kansalaisille. Järjestö vaatii myös, että suunnitteilla olevissa maakuntavaaleissa olisi alusta alkaen sama vaatimus vaalikelpoisuudelle kuin eduskuntavaaleissa: Suomen kansalaisuus.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä päätöksenteko maan ja myös sen osien asioista kuuluu sellaisille miehille ja naisille, jotka ovat sitoutuneet maahan. Tälle sitoutumiselle on jo virallinen osoitus, Suomen kansalaisuus. Sen merkitystä tulisi korostaa. Ulkomaalaisten, joilla ei ole Suomen kansalaisuutta, ei pidä antaa päättää Suomen asioista.

 

Lisätietoja:

Samuli Voutila
puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret
0400 988 960
samuli.voutila@ps-nuoret.fi