PS-Nuorten edaattorit esittäytyvät

Tänä syksynä järjestetyissä ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa Perussuomalaiset Nuoret onnistui saamaan kaksi ehdokastaan läpi ja siten tuplaamaan paikkamääränsä ylioppilaskunnissa ympäri Suomen. Läpi päässeet edaattorit ovat Daniel Kaartinen, 21, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, sekä jatkokaudelle äänestetty Jarno Lähteenmäki, 28, Itä-Suomen yliopistosta.

Valinnanjälkeiset tunnelmat olivat molemmilla edaattoreilla erinomaiset. ”Fiilis on todella hyvä varsinkin henkilökohtaisen äänimäärän takia”, kertoo Jarno Lähteenmäki. ”Fiilis on mahtava, ja ihan odotettukin. Tiesin, että minun ajatuksilleni on kannatusta opiskelijoiden keskuudessa”, kertoo ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Daniel Kaartinen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa lähes koko edustajisto vaihtui, sillä vain yksi entinen edaattori uusi kautensa. ”Olin ehdolla ainejärjestön listalla, ja liittomme sai vaalivoiton”, Kaartinen mainitsee. ”Meillä on nyt paljon vaikutusvaltaa edustajiston puheenjohtajistoa ja ylioppilaskunnan hallitusta ajatellen.”

Itä-Suomessa edaattorin paikka saavutettiin selkein luvuin. Punavihreitä arvoja vastaan taistelevalla mainoksellaan säväyttänyt Jarno Lähteenmäki sai kirkkaan jatkokauden edustajistossa. Hänen henkilökohtainen äänimääränsä yli kaksinkertaistui edellisistä edustajistovaaleista.

Ylioppilaskuntien pakkojäsenyys ja siihen liittyvä pakollinen jäsenmaksu olivat Perussuomalaisten Nuorten tärkeimpiä vaaliteemoja. ”Aion ajaa parempaa talouspolitiikkaa eli teen parhaani, jotta jäsenmaksut eivät nouse”, lupaa Kaartinen. ”Budjetissa otetaan huomioon tehostamiset ja mahdolliset säästöt, ja painotetaan maksuja käyttömaksujen suuntaan.” Talouden tehostamista ajaa myös Lähteenmäki, joka painotti kampanjassaan yritysyhteistyötä ja vuokratilojen käyttöasteen parantamista.

Molemmat edaattorit suunnittelevat jo tulevaa kauttaan. ”Pyrin ajamaan mahdollisimman paljon Perussuomalaisille nuorille tärkeitä asioita”, painottaa PS-Nuorten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi syyskokouksessa äänestetty Kaartinen. ”Aion vastustaa monikulttuurisuutta ja muuta hössötystä yliopistossamme”, lupaa puolestaan Lähteenmäki.

Untitled design-2

Perussuomalaisten Nuorten edaattorit Jarno Lähteenmäki (vas.) ja Daniel Kaartinen (oik.).

 

Seuraavassa Rahvas-lehdessämme on laajempi artikkeli edustajistovaaleista ja valituista edaattoreista. Jokainen jäsenemme saa lehden ilmaiseksi kotiin kannettuna! Kannattaa siis liittyä: www.ps-nuoret.fi/jaseneksi