attachment-image

PS-Nuorten kuntavaaliohjelma julkaistu – maassa maan tavalla ja kunnassa kuntalaisten ehdoin

Perussuomalaiset Nuoret on tänään julkaissut oman kuntavaaliohjelmansa. Ohjelmassa otetaan tiukasti kantaa suoran demokratian puolesta sekä ajetaan nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa kunnissa. Ohjelma nostaa esille nuoria koskevia asioita aina vapaa-ajasta edulliseen asumiseen sekä turvallisuudesta alueelliseen kielivapauteen.

Me palvelemme kuntalaisia ja asetamme heidän hyvinvointinsa etusijalle maailmanparannuksen sijaan. Otamme rohkeasti kantaa kuntien ongelmakohtiin ja valvomme peruskuntalaisen etua puhaltamalla kuntien hyvävelipelin kerrasta poikki! Olen erittäin ylpeä jäsentemme ideoimasta kuntavaaliohjelmastamme ”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että kuntien tulee olla erityisen nuivia kuntaan kohdistuvaa humanitaarista maahanmuuttoa kohtaan. Kuntien ei tule lähtökohtaisesti vastaanottaa turvapaikanhakijoita eikä pakolaisia. Laittomien maassaolijoiden kiireettömään terveydenhuoltoon ei tule käyttää kunnan kassasta senttiäkään. Mikäli kunnassa on jo vastaanottokeskus, tulee sen majoitus- ja ruokapalveluiden olla avoimina myös suomalaisille kodittomille.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa, että jokainen kuntalainen voi vaikuttaa oman kuntansa asioihin myös vaalien välillä. Päätöksenteon lähtökohdiksi on otettava suora demokratia ja avoimuus, ja kuntalaisten tulee saada äänestää suoralla kansanvaalilla merkittävistä päätöksistä sekä kunnan keskeisistä viranhaltijoista. Jokaisessa kunnassa on oltava nuorisovaltuusto, jolla on oikeasti vaikutusvaltaa. Lisäksi myös liitoskunnissa tulee kehittää lähidemokratiamallia ja taata riittävä rahoitus paikallista etua valvoville kyläyhdistyksille.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että kunnat edistävät aktiivisesti alueellista kielivapautta. Kaksikielisissä kunnissa palveluiden saanti ruotsin kielellä turvataan kunnan oman ruotsinkielisen väestön voimin. Pakkoruotsin opiskeleminen esimerkiksi Itä-Suomessa taas on resurssien ja ajan haaskausta. Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä enemmän monipuolista kielitaitoa, jota alueellinen kielivapaus tukee.

Lataa koko kuntavaaliohjelma pdf-muodossa tästä.

Lisätietoja:

Samuli Voutila
puheenjohtaja,
Perussuomalaiset Nuoret
0400 988 960
samuli.voutila@ps-nuoret.fi

Perussuomalaisten Nuorten kärkiteemat kuntavaaleissa:

  1. Asuminen ja liikenne – Järkevää kaavoitusta tulevaisuuden tarpeisiin.
  2. Maahanmuutto – Maassa maan tavalla ja kunnassa kuntalaisten ehdoin.
  3. Kuntalaisten oikeudet ja suora demokratia – Vaikuttaminen mahdolliseksi jokaiselle kuntalaiselle.
  4. Parempia sosiaali- ja terveyspalveluita – Pidetään huoli kuntalaisista – taataan peruspalvelut.
  5. Elinkeinoelämä kukoistamaan ja nuorille töitä – Paikalliset yrittäjät mukaan kehittämään kuntaa.
  6. Alueellinen kielivapaus – Kielten monipuolinen osaaminen on kunnalle kilpailuetu.
  7. Kuntatalous kuntoon – Talouden tärkeysjärjestys uusiksi ja kuntalaisen etu kärkeen.
  8. Turvallinen kunta – Jokaisella on oikeus elää ilman pelkoa.
  9. Koulumaailmasta kaikille hyvä – Kiinteistöt kuntoon ja kiusaaminen kuriin.
  10. Vapaa-aika: liikunta ja nuorisotilat – Matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia nuorille.