Simon Eloa esitetään Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi

29.4.2013

Perussuomalaisten Nuorten kevätkokous esittää puheenjohtaja Simon Eloa Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi. Valtiotieteiden kandidaatti ja Espoon kaupunginvaltuutettu Elo täyttää eurovaaliehdokkaalle asetetut vaatimukset valtakunnallisesta näkyvyydestä, kieli- ja ammattitaidosta sekä uskottavasta kampanjasta ja rahoituksesta. Perussuomalaiset Nuoret valjastaa järjestövoimansa ehdokkaansa taakse.

Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, mutta liittovaltiokehitys ja eurokriisi uhkaavat viedä itsenäisyytemme viimeiset rippeet. Perussuomalaiset Nuoret vaatii neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU- ja eurojäsenyydestä vuoden 2016 loppuun mennessä.

– Perussuomalaisten on liittouduttava EU-kriittisten voimien kuten brittikonservatiivien ja Alternative für Deutschlandin kanssa uskottavan ylikansallisen liikkeen muodostamiseksi, puheenjohtaja Simon Elo linjaa.

Elon mukaan Perussuomalaiset voittaa eurovaalit koska on ainoa puolue, joka istuu europarlamentissa EU-kriittisessä ryhmässä. Elo aikoo olla meppinä palovaroitin, joka kertoo suomalaisille Brysselin viimeisimmistä vitsauksista.

Kevätkokous päätti uudistaa Perussuomalaisten Nuorten tunnuksen. Määrätietoinen Kalevan neito ja Pohjantähti edustavat kansallismielisyyttä, rehellisyyttä, maanläheisyyttä, toiveikkuutta ja suomalaisuusliikettä. Perussuomalaisuus on kansanliike, joka arvostaa pohjoismaista sukupuolten tasa-arvoa. Tunnuksen on suunnitellut graafikko Kalle Erkkilä.

Perussuomalaisten Nuorten kevätkokous pidettiin Kokkolassa 27.-28.4. Toisena kokouspäivänä oli Turkistarhaus 2020 -seminaari ja paneelikeskustelu, jossa oli puhumassa muun muassa Suomen turkistarhaajien keskusliiton toiminnanjohtaja Marja Tiura.

Lue Elon kevätkokouksessa pitämä linjapuhe.