TIEDOTE: Opetus- ja kulttuuriministeriön terrori jatkuu

Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset Nuoret pitää opetus- ja kulttuuriministeriön toimintatapoja häpeällisinä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo vuosia pyrkinyt eväämään yhdistyksen valtionapukelpoisuuden milloin milläkin perustein ja pyrkii jälleen tekemään niin. Tällä kertaa syynä on kohua aiheuttanut varapuheenjohtajan tekemä Twitter-julkaisu. Pidämme pyrkimystä erittäin löyhästi perusteltuna ja siten aiheettomana.

Perussuomalaiset Nuoret toi jo julkisuuteen ilmi julkaisun taustat. Ministeriö haluaa lakkauttaa yhdistyksen tuen siitä huolimatta, että on tiedossa, ettei kyseinen Twitter-päivitys ollut yhdistyksen tai sen hallituksen laatima kannanotto. Yhdistyksen kannanotot julkaistaan aina sen verkkosivuilla ja lähetetään medialle tiedotteena sähköpostitse. Kumpaakaan ei tässä ole tehty, mikä jo itsessään todistaa, ettei kyseessä ole kannanotto.

“Tämä on vuosia kestäneelle piinalle luonnollinen jatkumo, mutta me emme ole aiemmin hyväksyneet poliittista syrjintää kansallismielisiä kohtaan emmekä hyväksy nytkään. Vastaamme OKM:n kirjeeseen”, kertoo PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.

Perussuomalaiset Nuoret on käynyt useana vuonna oikeutta opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa johtuen valtionavustusten eriarvoisesta jakamisesta. Ministeriö on aiempinakin vuosina pyrkinyt eväämään yhdistyksen siltä hakemia avustuksia, koska on muun muassa katsonut, että yhdistyksen näkemykset ovat ristiriidassa nuorisolain kanssa. KHO päätti asian jo silloin PS-Nuorten hyväksi. Ministeriön perusteet aiemmille yrityksille evätä avustuksia eivät ole olleet yhdenvertaisuuden tai mielipiteenvapauden kannalta perusteltavissa.

Lisätietoja:
Asseri Kinnunen
Puheenjohtaja
asseri.kinnunen@ps-nuoret.fi
0400 988960